VAMSKO OUTLET on VAMSKOn erillinen erikoishintaisiin kampanjoihin perustuva verkkosivu ja sen tuotteita koskevat eri ehdot kuin VAMSKOn tuotteita. 

Osoitteessa https://outlet.vamsko.com tarjoamme myyntikampanjoita huomattavin alennuksin. VAMSKO Outletin tarjoukset ovat voimassa vain tietyn ajan ja tarjoustuotteiden saatavuus on rajoitettu. VAMSKO Outletin tuotteet ovat myynnissä niinä aikoina, kun sivut ovat avoinna. VAMSKO Outletin tuotteilla on normaali 14 vuorokauden palautusoikeus, mutta ei vaihto-oikeutta. 

Jotta voimme tarjota VAMSKO Outlet tuotteillemme edulliset hinnat, pyrimme minimoimaan lähetyksistä meille aiheutuvat kulut. Palautuskulu 10€ kattaa osan meille aiheutuvista toimitus- ja käsittelykuluista. 

 

Yleistä

Seuraavat ehdot ovat voimassa, kun ostat VAMSKO Outlet nettikaupan kautta. 

Sopimus tehdään sinun ja Bella Luna Oy:n , 0626766-2, (”VAMSKO Outlet”) välillä, Heikinpolvenkatu 1, 37150 Nokia. VAMSKO Outlet noudattaa kuluttajansuojalaissa säädettyjä suosituksia. Ostamalla ja tilaamalla VAMSKO Outlet nettikaupasta hyväksyt ehtomme. 
Toimitusehtomme ovat muuttuneet alk. 12.02.2020.

- Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin. Alle 60€ tilauksiin 3,95€ toimitusmaksu.
- Palautuskulu 10€
- Toimitusaika 1-10 arkipäivää tilausmääristä riippuen.
- Erillistä vaihto-oikeutta ei ole rajoitettujen aukiolojen sekä viimeisien parien tarjouksien vuoksi. Mikäli haluat tehdä tilauksen toisesta koosta, tulee uusi tilaus suorittaa normaalisti.

 

Kaikkiin hintoihin sisältyy ALV 24%. VAMSKO Outlet pidättää oikeuden korjata virheellisiä hintoja. Kirjoitusvirheitä saattaa esiintyä. 

Toimitus on ilmaista, mikäli tilauksen loppusumma on yli 60€. Mikäli tilauksen loppusumma on alle 60€, kokonaissummaan lisätään kiinteät toimituskulut 3,95€. 

Toimituskulut palautetaan, mikäli asiakas palauttaa koko tilauksen. Palautuksesta veloitamme 10€ käsittelymaksun, joka kattaa osan meille aiheutuvista lähetys- ja käsittelykuluista.

Jos tilauksesi on käsittelyssä, voit edelleen muuttaa tilaustasi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse outlet@vamsko.com. Jos varaston keräilylista on jo tulostettu tai tilauksesi on jo lähetetty, et valitettavasti voi enää muuttaa tilaustasi. Voit toki aina käyttää 14 päivän palautusoikeuttasi sen jälkeen, kun olet vastaanottanut pakettisi. 

Varaamme oikeuden kirjoitusvirheisiin, tavarantoimittajien hinta- tai varastomuutoksiin, virheellisiin tuotekuvauksiin, loppuunmyyntiin sekä ylivoimaisiin esteisiin. VAMSKO Outlet pidättää oikeuden valikoimamuutoksiin, virheellisiin varastonsaldoihin sekä loppuunmyytyihin tuotteisiin. Teemme kaikkemme, jotta tuotekuvat mahdollisimman hyvin vastaisivat todellisia tuotteita ja niiden sävyjä. Emme kuitenkaan voi taata, että kuvien esillepano on todenmukainen kaikilla näyttöasetuksilla. 

Jos olet alle 18-vuotias, tarvitset huoltajan hyväksynnän tilauksen tekemiseen. 

VAMSKO Outlet pidättää oikeuden perua tilaus epäillessään petosta. Kaikki petosepäilyt ilmoitetaan poliisille. 

 

Toimitusehdot

Kun olet tehnyt tilauksen VAMSKO Outlet -nettikaupassa, saat tilausvahvistuksen siihen sähköpostiosoitteeseen, minkä olet ilmoittanut tilauksen yhteydessä. Tarkistathan ystävällisesti, että tilausvahvistuksen tiedot ovat oikein. Jos huomaat tilausvahvistuksessa virheen, ota viipymättä yhteyttä asiakaspalveluun outlet@vamsko.com. Asiakas on vastuussa kaikista annetuissa tiedoissa olevista virheistä.

Käytämme kuljetukseen Oy Matkahuolto Ab:n palveluita. Tilatessaan tuotteita VAMSKO Outletista asiakas sitoutuu itse maksamaan toimituskulut (3,95€), mikäli tilauksen loppusumma jää alle 60€ arvoiseksi. Toimituskulut palautetaan, mikäli asiakas palauttaa koko tilauksen. Toimitusaika on 1-10 arkipäivää tilausmääristä riippuen.

Toimitukset lähetetään paketteina Matkahuollon noutopisteisiin. Noutopiste määräytyy annetun postinumeron perusteella kyseisen postinumeroalueen oletusnoutopisteeksi. Kun pakettisi on saapunut noutopisteeseen, saat noutoilmoituksen tekstiviestitse, joten on tärkeää, että olet ilmoittanut puhelinnumerosi oikein. Tarvitset noutoilmoituksen (tai lähetystunnuksen) sekä henkilöllisyystodistuksen noutaaksesi pakettisi.

Kun tilaus on lähetetty varastoltamme, saat sähköpostiisi toimitusvahvistuksen, josta löytyy tilauksen seurantakoodi. Voit jäljittää pakettisi sen avulla Matkahuollon sivuilta.

Asiakkaan vastuulla on ottaa VAMSKO Outletiin yhteyttä, jos noutoilmoitus ei saavu Matkahuollolta.

Jos jo pakettia noutaessasi huomaat, että tilauksesi on vahingoittunut, älä vastaanota tilausta. Pyydä virkailijaa merkitsemään pakettiin, että paketti on vahingoittunut toimituksessa ja pyydä palauttamaan paketti VAMSKO Outletiin. Ilmoita vahingosta asiakaspalveluun ja käsittelemme toimituksesi heti sen saavuttua meille. 

Sinulla on 7 päivää aikaa noutaa pakettisi noutopisteestä. Ellet nouda pakettiasi 7 päivän sisällä, toimitus palautetaan varastolle. Noutamattomasta paketista veloitamme 25 € käsittelykulun 14 päivän maksuajalla. Käsittelymaksu kattaa osan toimituksesta, palvelumaksusta sekä käsittelymaksusta. Siksi on erityisen tärkeää, että olet ilmoittanut puhelinnumerosi sekä osoitteesi oikein eikä toimitusta palauteta virheellisten tietojen vuoksi. Jos muutat mielesi, etkä halua tilaamasi tuotteita, sinun on kuitenkin noudettava pakettisi ja palautettava se tavallisen palautuksen tapaan. Ellei pakettia noudeta, käsitellään se automaattisesti noutamattomana lähetyksenä, josta veloitamme 25 €.

 

Maksuehdot

Klarna Checkout (Käytettävissä tilauksiin 27.2.2020 klo 14:30 lähtien)

Voit maksaa tilauksesi VISA-, Mastercard- tai VISA Electron -kortilla. Korttimaksut käsittelee yhteistyökumppanimme Klarna AB nopean ja turvallisen maksamisen varmistamiseksi. Voit maksaa tilauksen myös Klarnan kautta luotolla, laskulla tai jakamalla maksun eriin. 

Klarnan maksutavat

Yhdessä Klarna Bank AB:n kanssa (Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi) tarjoamme seuraavia maksutapoja, joissa maksu tehdään suoraan Klarnalle:

  • Lasku: maksuaika on 14 vuorokautta tuotteiden toimituksesta. Klarna-laskun ehdot ovat saatavilla täällä
  • Joustava erämaksu: voit maksaa ostoksesi joustavasti kuukausierissä, joiden suuruus on vähintään 1/100 velan määrästä (kuitenkin aina vähintään 5,00 EUR mukaan lukien korko jäljellä olevalle velalle).
  • Kiinteä erämaksu: voit valita kassalla eri kuukausierävaihtoehdoista. Erät pienenevät kuukausittain sitä mukaa, kun maksamatta oleva luottosumma pienenee.
  • Kampanjalasku: jos oston yhteydessä on tarjottu mahdollisuutta pidennettyyn 1–3 kuukauden maksuaikaan aloitusmaksua vastaan (esim. “Osta nyt, maksa helmikuussa”), voit maksaa ostokset kampanjalaskun ehtojen mukaisesti.
  • Joustavan erämaksun, kiinteän erämaksun ja kampanjalaskun ehdot löydät täältä ja vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot täältä

Lisätietoa Klarnan palveluista löydät osoitteesta klarna.com.  
Klarna käsittelee henkilötietojasi soveltuvan lainsäädännön ja Klarnan tietosuojaselosteen mukaisesti.  
Jos sinulla on kysyttävää maksustasi, ota yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun.

Verkkopankki (Koskee tilauksia, jotka tehty 27.2.2020 klo 14:30 mennessä)

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Verifone Finland Oy yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.  Verifone Finland Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii kuten perinteinen verkkomaksaminen.

Korttimaksu (Koskee tilauksia, jotka tehty 27.2.2020 klo 14:30 mennessä)

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, maksuliikenteen palveluntarjoana toimii Verifone. Korttimaksuun liittyvistä reklamaatioista vastaa Verifone Finland Oy.

Verifone Finland Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja
Verifone Finland Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Verifone Finland Oy on myös maksun saaja.

Verifone Finland Oy, y-tunnus: 2122839-7
Vantaankoskentie 14
01670 VANTAA,
Asiakaspalvelu: 0600 01 02 03

 

Palautukset

Tilauksen vastaanottamisesta sinulla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Voit palauttaa yksittäisen tuotteen tai koko tilauksen. Mahdolliset toimituskulut palautetaan, mikäli asiakas palauttaa koko tilauksen. Huom! Lisäpalveluita kuten kotiinkuljetusta ei hyvitetä palauttaessa tuotteita tilaukselta. Muista, että sekä tuotteen että tuotteen alkuperäispakkauksen on oltava uudenveroiset palauttaessasi tuotteet. Palautuksesta koituvista kuluista veloitamme 10€.

 Palautuksen hyväksymisen ehdot: 

•Tuotteen on oltava käyttämätön ja uudenveroinen. Jos tuotteessa on merkkejä käytöstä, palautusta ei hyväksytä. HUOM! Varmistathan että myös tuotteen pohja on puhdas.

•Huolehdithan tuotteita sovittaessa, ettei niihin tartu eläinten karvoja. Mikäli tuotteessa on eläinten karvoja/pölyä, emme voi ottaa tuotetta enää vastaan hygieniasyistä.

•Tuote ei saa olla vahingoittunut. Pakkaa tuote huolellisesti kuljetuksen ajaksi. Älä kuitenkaan teippaa kenkälaatikkoa. Teipatusta tai puuttuvasta kenkälaatikosta veloitamme 5€.

 Jos palautettu tuote ei täytä ylläolevia ehtoja, lähetämme tuotteen takaisin sinulle ja veloitamme 15€ toimitus- ja käsittelymaksun. 

 

Näin palautat tuotteen: 

1.Täytä paketin mukana tullut palautuslomake ja pakkaa lomake yhdessä tuotteen (alkuperäispakkauksessa) kanssa kestävään pakkaukseen. Mikäli palautuslomaketta ei lähetetä palautuksen yhteydessä, emme voi käsitellä palautusta. 

2.Suojaa kenkälaatikko(t) muovipussilla huolellisesti.

3.Vie paketti Matkahuollon toimipisteeseen ja kerro asiakaspalvelijalle asiakaspalautuskoodi. Löydät koodin palautuslomakkeesta tai kysymällä asiakaspalvelustamme. 

5.HUOM! Jos olet valinnut maksutavaksi Klarna- laskun, on tärkeää, että siirrät laskun eräpäivää eteenpäin tai ilmoitat Klarnalle palautuksestasi.

6. Käsittelemme palautuksen enintään 14 vuorokauden kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet sen varastollamme. 

Jos saat väärän tai virheellisen tuotteen, olethan ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluumme outlet@vamsko.com. Litä mukaan kuva virheellisestä tuotteesta ja tilausnumerosi.

Puutteelliset tai toimituksessa vahingoittuneet tuotteet korvataan mahdollisuuksien mukaan uudella tuotteella. Ellemme pysty tarjoamaan vastaavaa tuotetta, palautamme rahasi kokonaisuudessaan, toimitusmaksut mukaan lukien. 

Kiistatapauksissa noudatamme Kuluttajaviraston suosituksia.

 

Reklamaatio

Mikäli tuotteesta ilmenee virhe, ota aikailematta yhteys asiakaspalveluumme outlet@vamsko.com. Liitä viestiin kuva virheellisestä tuotteesta ja tilausnumerosi.

1.Reklamaatiot tulee tehdä kirjallisena, sekä toimittaa liittenä kuvat reklamaatiota koskevasta virheestä osoitteeseen outlet@vamsko.com

2.Tuotteillamme on normaali kuluttajansuojalain mukainen takuu

3.Takuu ei koske väärinkäytöstä aiheutuneita vaurioita.

4.Takuu ei koske asiakkaan huolimattomuudesta johtuvia vahinkoja.

5.Takuu ei koske kuluvien pintojen yhteydessä tapahtuvaa kulumista, kankaiden kulumista, käyttövenymistä tai käytöstä johtuvaa värien himmenemistä koskevia reklamaatioita.

6.Takuun piiriin ei kuulu myöskään, jos kysymyksessä on tuote, joiden yhteydessä mainitaan tuotteen ominaisuuksiin kuuluvan kuluneen näköinen viimeistely tai erikseen mainitut muut poikkeavat asiat.

 

Takaisinmaksu

Maksaessamme rahasi takaisin, käytämme ensisijaisesti aina samaa maksutapaa kuin millä maksoit tilauksesi. Korttimaksuissa ja suoraveloitusmaksuissa varat palautetaan samalle kortille tai tilille, millä maksoit tilauksesi.

Jos olet valinnut maksutavaksi laskun, laskusummastasi vähennetään palautuksesi arvo kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun palautus on vastaanotettu, käsitelty ja hyväksytty. Tämän jälkeen saat Klarnalta automaattisesti päivitetyn laskun, joka sisältää myös ohjeet maksun suorittamisesta, mikäli
sinulla on jäljellä olevaa saldoa. 

Olet vastuussa maksusta, kunnes VAMSKO Outlet on vastaanottanut ja hyväksynyt palautuksesi. HUOM! Suosittelemme, että ilmoitat Klarnalla palautuksestasi joko kirjautumalla Klarnan omille sivuillesi, Klaran appiin tai Klarnan asiakaspalvelun kautta. Tällöin sinulle ei kerry myöhästymismaksuja. 

Muussa tapauksessa Klarna ottaa sinuun suoraan yhteyttä ja ilmoittaa takaisinmaksusta. Klarna ottaa sinuun yhteyttä sähköpostilla tarvitessaan pankkitietojasi takaisinmaksun suorittamiseen. Mikäli sinulla on kysyttävää takaisinmaksusta, otathan yhteyttä suoraan Klarnaan. Jos sinulla on kysyttävääpalauttamastasi paketista, ota yhteyttä VAMSKO Outletin asiakaspalveluun. 

Käsittelyaika palautuksiin on enintään 14 vuorokautta, siitä kun vastaanotamme palautuksen varastollamme.

 

Ehdot ovat voimassa 12.02.2020 alkaen. 

  

    • Olet offline-tilassa. Korjaa yhteysongelmasi jatkaaksesi ostoksia.